Indlæg af Ole Nielsen

Aalborg Kajakklub havde lørdag den 27. inviteret til det årlige Vendelboløb på Ryå fra Aabybro Mejeri til Aalborg, en strækning på 22 km. Der var ialt 75 deltagere fra 14 jyske kajakklubber, heraf 2 fra Gjøl Gert og jeg.

Efter at vore kajakker var kørt til kanopladsen i Aabybro, var der registrering og udlevering af startnumre i Aalborg Kajakklub. Efter en kort briefing om turen og sikkerheden undervejs måtte vi tilbage til startstedet i Aabybro, hvor den første start gik kl. 12.00 for havkajakker og enkelte turkajakker. Der var ialt 4 starter med 10 min. mellemrum, så de sidste kaproningskajakker i herre senior kom afsted kl. 12.30.

Vi slap for regn, selv om det så noget truende ud tidligere på dagen. Der var en del vind, og efter en rolig tur ned af åen skulle der arbejdes noget mere et stykke tid indtil vi kom lidt i læ af Egholm. Hurtigst af alle var en herre-senior K2 kap. i tiden 1.31.22 for de 22 km. I øvrigt var alle nået i mål kl. 14.47. Alle der gennemførte fik diplomer, og der var præmie til de hurtigste i hver klasse.

Efter farvel og tak til Aalborg Kajakklub for et godt tilrettelagt løb, og på gensyn næste år, stod alene tilbage at få kajakkerne skyllet og tilbage på plads i reolerne i klubhuset.